Google breidt Gemini Live chatbot uit met meer talen

© Google
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De AI voice chat werd initieel alleen in het Engels uitgerold. Daar komen nu veertig andere talen bij, waaronder Nederlands.

De eerste nieuwe talen die aan de beurt zijn, zijn Frans, Duits, Portugees, Hindi en Spaans. In een latere fase (in ‘de komende weken’, aldus Google) komen daar nog 35 anderen bij, waaronder dus het Nederlands. Gemini Live is de nieuwere AI-spraakassistent van Google (een soort Google Siri, dus), gebaseerd op het generatieve AI-model van de techgigant. Bedoeling van de tool is dat je er natuurlijke gesprekken mee kunt voeren en zo ook op makkelijkere manier vragen kunt stellen.

Dat kon tot nu alleen in het Engels. Meerdere nieuwe talen moeten die drempel wereldwijd naar beneden halen. Gemini Live ondersteunt maximaal twee talen op hetzelfde apparaat. Je zal de voorkeurstalen via de Google app kunnen instellen.

Daarnaast krijgt de niet-voice versie van Gemini, Extensies, uitbreidingen voor apps als Calendar, Tasks, Keep en Utilities. Ook hier worden er meer talen toegevoegd.  Je zal dus binnenkort ook in het Nederlands via Gemini Extensies kunnen vragen om je agenda te doorzoeken, als je dat wil.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content