Salesforce lanceert AI agents

Marc Benioff, ceo van Salesforce.
Pieterjan Van Leemputten

Salesforce introduceert een eigen AI-systeem bovenop haar producten. Daarvan belooft het bedrijf dat ze veel verder gaan dan de huidige generaties van kunstmatige intelligentie.

Onder de naam Agentforce belooft Salesforce een leger aan AI-agents die uw sales, marketing en commerce naar ongekende hoogten kunnen sturen. Agentforce kan data analyseren, beslissingen nemen en acties ondernemen door bijvoorbeeld servicevragen van klanten beantwoorden of marketingcampagnes optimaliseren.

Agentforce is een volgende generatie van de bestaande AI van Salesforce, Einstein Copilot. Daardoor is het nu een embedded en gepersonaliseerde AI-assistent voor werknemers. Volgens Salesforce is het opzetten van agents mogelijk met low-code, en zijn ze personaliseerbaar voor elk bedrijf zonder al te veel doe-het-zelf gedoe.

Het CRM-bedrijf omschrijft Agentforce als een systeem dat ‘zeer accuraat met weinig hallucinaties’ moet zijn. Tegelijk moet het beter zijn dan klassieke chatbots of Copilot van Microsoft, die volgens het bedrijf meer moeite hebben met complexe vragen of taken die uit meerdere stappen bestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content