IFA 2024: de bril voor wie geen hoorapparaat wil

Deze bril verbetert je zicht en gehoor. © PVL
Pieterjan Van Leemputten

De Frans-Italiaanse brillenmaker Essilor Luxottica pakt op IFA uit met een bril die ook je gehoor verbetert, zonder in te boeten op design.

Onder de merknaam Nuance Audio komt het bedrijf binnenkort met een bril die aan de benen voorzien is van een discrete luidspreker die het omgevingsgeluid moet versterken. Daarmee mikt het bedrijf op mensen die stilaan een hoorapparaat zouden moeten overwegen, maar daar nog geen zin in hebben.

Nuance Audio is opvallend onopvallend. Had het bedrijf haar brillen op een designbeurs gezet zonder grote banners rond hun audiocapaciteiten, dan wisten we niet dat we naar een wearable keken. De technologie zit netjes verwerkt in de benen van de bril, maar die ogen niet dikker dan die van een middelzwaar montuur.

Extra handig is dat de bril niet gewoon alle geluid versterkt, wat ook omgevingsruis zou verzwaren. Met een ingebouwde microfoon vooraan kan het toestel gericht versterken. Sta je in een rumoerige ruimte met iemand te praten, dan zal het geluid in de richting waar je naar kijkt worden versterkt.

Een exacte prijs kan Essilor Luxottica nog niet geven, maar het verwacht dat de bril rond de 1.500 euro zal kosten. Eind dit jaar is hij te koop in de VS. Begin volgend jaar komt het toestel ook naar de Europese markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content