Slimme Samsung-ring vanaf 24 juli te koop (maar niet in de Benelux)

Samsung Galaxy Ring. © MvdV
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Naast nieuwe foldable Galaxy-telefoons en smartwatches lanceerde Samsung deze week ook zijn langverwachte slimme ring. Het gadget is vanaf 24 juli te koop voor 449 euro, maar liefhebbers zullen er voorlopig een ritje naar Frankrijk of Duitsland voor over moeten hebben.

In de Benelux komt de Galaxy Ring voorlopig immers niet op de markt, bleek kort na het Samsung Unpacked-event dat Samsung woensdag in Parijs hield. Onze ooster- en zuiderburen kunnen het gadget intussen online vooruitbestellen. Zij krijgen van Samsung vervolgens eerst een Sizing Kit thuisgestuurd om de exacte maat te bepalen, om daarna pas de definitieve bestelling te plaatsen. Online gekochte ringen worden vanaf 18 juli opgestuurd, maar vanaf 24 juli zijn de hebbedingen (en de Sizing Kits) ook verkrijgbaar via fysieke Samsung Stores in – onder meer – Duitsland en Frankrijk.

Galaxy Ring Sizing Kit. © Samsung

Vitaliteitsscore

Met de Galaxy Ring gaat Samsung de concurrentie aan met gadgets als de Oura Ring Gen3 en Ultrahuman Ring Air. Het waterdichte kleinood ziet eruit als een doornormale ring, maar zit tjokvol sensoren. Het apparaatje monitort je dagelijkse activiteiten, hartslag, ademhaling en brengt zelfs je nachtelijk gewoel in kaart waarbij ook vroege tekenen van slaapapneu worden gedetecteerd. Alle geregistreerde data kan je naderhand gedetailleerd raadplegen via de Samsung Health smartphone-app.

Verder berekent de Galaxy Ring een zogeheten vitaliteitsscore, op basis van je dagelijkse activiteit, kwaliteit van nachtrust, hartslag en andere parameters. Gebruikers kunnen ook specifieke welzijnsdoelen instellen. De oplaadbare batterij gaat volgens Samsung tot zeven dagen mee.

De ring is verkrijgbaar in diverse maten (van S tot XL) en komt in drie verschillende kleuren: zwart, zilver en goud. Opgelet wel: de ring werkt alleen samen met Samsung Galaxy-telefoons met Android 11.0 of recenter.

Samsung stopt veel preciezere sensor (met bloeddrukmeter) in wearables

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content