Intel: “Nog werk aan Windows 8”

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Ceo Paul Otellini van Intel oppert dat Windows 8 wordt uitgebracht voor het helemaal klaar is.

Ceo Paul Otellini van Intel oppert dat Windows 8 wordt uitgebracht voor het helemaal klaar is. Volgens Bloomberg zou Otellini tijdens een meeting met Intel-werknemers in Taiwan hebben opgemerkt dat Windows 8 nog niet volledig klaar is, en nog verbeteringen nodig heeft. Toch ziet hij de introductie als de juiste zet, om touch tablets op tijd in de markt te brengen voor de eindejaarsperiode.

Eventuele verbeteringen kunnen dan later nog door middel van patches (als onderdeel van de automatische Windows-updates) of in de vorm van ‘service packs’ worden aangebracht.

Bloomberg wijst er op dat marktanalisten al gelijkaardige opmerkingen hebben gemaakt, onder meer inzake problemen met ‘drivers’ (stuursoftware) en de beschikbaarheid van een breed aanbod van robuuste applicaties.

Anderzijds is het uitbrengen van software – ook OS’en – die niet helemaal op punt staat niet ongebruikelijk (zoals smartphone gebruikers wel weten). Ook al omdat een te lange ontwikkelingsperiode evenmin succes garandeert (denk aan Vista).

Overigens heeft ook Intel zelf wel belangen bij een aanbod van ’touch tablets’ in de eindjaarsperiode, want niet zelden werken die op Intel processoren, in tegenstelling tot de iOS- en Android tablets die de ARM-processor onder de motorkap hebben zitten.

Microsoft zelf merkt bondig op dat met 16 miljoen actieve deelnemers aan een preview programma, “Windows 8 het meest geteste, besproken en afgewerkte besturingssysteem in de geschiedenis van Microsoft is.” Windows 8 zal op 26 oktober uitkomen.

Op de recente elektronicabeurs IFA (in Berlijn) werd al een verrassend groot aantal Windows 8 toestellen voorgesteld.

Partner Content