Intel, Samsung en Dell scharen zich achter Internet of Things-consortium

© (c) Open Interconnect Consortium

Een nieuw consortium van enkele grote technologiespelers wil er voor zorgen dat toestellen in het tijdperk van Internet of Things optimaal met elkaar kunnen omgaan.

Een nieuw consortium van enkele grote technologiespelers wil er voor zorgen dat toestellen in het tijdperk van Internet of Things optimaal met elkaar kunnen omgaan.

Het Open Interconnect Consortium bestaat uit Amtel, Broadcom, Dell, Intel, Samsung en Wind River en heeft als doel om de vereisten voor connectiviteit vast te leggen met het oog op interoperabiliteit en het feit dat het om miljarden toestellen wereldwijd zal gaan.

De organisatie zal zijn specificaties als openbron-materiaal vrijgeven en wil een certificatieprogramma voor draadloze toestellen met connectiviteitsmogelijkheden.

De betrokken partners zullen zelf middelen in de ontwikkeling van de protocols investeren. Dat moet een combinatie worden van bestaande draadloze standaarden en de compatibiliteit met nieuwe mogelijkheden in combinatie met een breed gamma aan besturingssystemen. De eerste focus zal liggen op toestellen in huis en op kantoor.

Internet of Things slaat op de verzamelnaam van de miljarden toestellen die binnenkort zullen communiceren via het internet. Maar evenzeer sensoren (al dan niet in toestellen) die onder meer via Bluetooth, NFC of andere technologie gegevens doorgeven.

Hoewel de organisatie enkele grote namen telt, valt ook de afwezigheid op van andere grote namen zoals die van netwerkspecialisten als Cisco, Huawei, Ericsson of bedrijven als Google, Apple of Microsoft. Maar het Open Interconnect Consortium zegt wel dat het in de komende maanden nog meer partners, waaronder chipset producenten, toestelmakers en serviceproviders verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content