Intel showt smartphone die dubbelt als 3D-scanner

© Intel
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Wat als de Intel RealSense-technologie in een smartphone belandt? Dat maakt van 3D scanning met je smartphone een realiteit, zo blijkt uit een prototype dat Intel en Google samen ontwikkelden.

Tijdens de openingskeynote van het Intel Developer Forum dat deze week in San Francisco plaats vindt, schudde Intel-ceo Brian Krzanich enkele prototypes uit zijn mouw. Een smartphone bijvoorbeeld die uitgerust is met Intel RealSense en Project Tango van Google.

In een demo toonde de ceo hoe je je thuisomgeving kan scannen en omzetten in een digitaal formaat. Eenmaal je woonkamer gescand, kun je het beeld manipuleren. Noem het perceptual computing, of augmented reality of virtual reality. RealSense is de naam voor een 3D-camera met bijbehorende software die Intel ontwikkelde. De camera heeft dieptezicht en kan je bewegingen ook tracken. Daarmee sluit de technologie aan op Project Tango van Google, dat mobiele toestellen meer wil laten werken zoals mensen in de fysieke wereld dat doen. Denk dan aan bediening via gebaren, bewegingen en artificiële intelligentie om bijvoorbeeld de omgeving te ‘leren’ kennen.

Voor Krzanich is het een voorbeeld dat moet illustreren hoe ‘sensification’ – oftewel het inzetten van intelligente sensor – de computing-wereld gaat veranderen in de onmiddellijke toekomst. Een tweede trend waarin Krzanich gelooft is niet bepaald een verrassing: hoe alles en iedereen slim geconnecteerd wordt, oftewel het ‘internet of things’. Een derde stelling waarin Intel tot slot gelooft, is dat rekenkracht een extensie van jezelf wordt: of hoe allerlei wearables ons op onze wenken zullen bedienen.

De ceo toonde het prototype bij de aanvang van het Intel Developer Forum. IDF loopt nog tot en met donderdag. Data News is aanwezig in San Francisco en brengt ook de komende dagen verslag uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content