Intelprocessor van mainframe-kaliber
Intels Xeon E5 2600 v3 chip mikt op het hart van Software Defined Infrastructure omgevingen.
Intels Xeon E5 2600 v3 chip mikt op het hart van Software Defined Infrastructure omgevingen.
Daags voor het Intel Developer’s Forum in San Francisco, introduceerde het bedrijf de versie 3 van zijn Xeon E5 2600/1600 processorfamilie, bestemd voor onder meer de zwaarste types servers en datacenter omgevingen.
18 kernen
Gesteund op de Haswell micro-architectuur, biedt de E5-2600 v3 tot 18 kernen per socket, en tot 45MB ‘last level’ cache on chip, of 50 procent meer kernen en cache dan voorgaande generaties. De chip voorziet tevens in krachtiger vector extensies, een grotere densiteit van virtuele machines per server, meer geheugen bandbreedte en het gebruik van DDR4 geheugen. Input/output werd geoptimalizeerd dank zij Data Direct (een gebruik van cache voor data I/O), Sorage acceleratie en 40Gbit Ethernet connectiviteit . Tegelijk werd ook het energiegebruik efficiënter gemaakt.
SDI
Met deze chip stelt Intel toepassingen met grote en snelle dataverwerkingsnoden in belangrijke mate te versnellen, op gebieden als life science, big data, de financiële wereld, industie en telecom. De combinatie van informatie it de processor zelf (zoals cache monitoring) en uit de systemen (dank zij Node management 3.0) maakt dat de E5 2600 v3 processoren aan de basis zullen liggen van Software Defined Infrastructure (SDI) systemen. Deze systemen zullen van dergeljke informatie gebruik maken om krachtiger en meer geautomatiseerde ‘orchestration’ (en provisioning) procedures te ondersteunen, evenals een beter beheer en meer intelligente trouble shooting. Of hoe systeembeheerders niet meer eerst over problemen zullen horen van de eindgebruikers, en makkelijker/automatisch de fout vinden die aan de basis van een probleem lag, klinkt het bij Intel.
Naast de 2600-chips voor servers, high end werkschermen en opslagsystemen, bietd Intel ook de 1600 voor werkschermen aan. De v3 wordt ook aangeboden in versies die aan specifieke noden van klanten zijn aangepast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier