Internetsnelheid bij Google: om van te duizelen

Snel surfen en downloaden willen we allemaal. Maar van de snelheid waarmee ze bij Google surfen kunnen we alleen maar dromen.

Snel surfen en downloaden willen we allemaal. Maar van de snelheid waarmee ze bij Google surfen kunnen we alleen maar dromen.

Tijdens een AMA (Ask Me Anything)-sessie met drie leden van het Google Chrome Team op reddit.com, een community site met berichten over het internet, postte een van hen een schermafbeelding met de Speedtestcijfers van Google’s internetverbinding.

De duizelingwekkende 523,96 Mbit/s download- en 147,20 Mbit/s uploadsnelheid die de afbeelding toonde, lokte bij de deelnemers van de sessie kreten van verbazing uit. En teleurstelling, want het zijn snelheden waar ze enkel van kunnen dromen. Volgens Ookla’s Net Index ligt de gemiddelde snelheid in landen in Europa rond 12 Mbit/s, terwijl dat voor de V.S. rond 10 Mbit/s ligt.

Om een idee te geven: zelf surfen we via een VDSL2+ verbinding van Dommel met een snelheid van 30 Mbit/s download en 6 Mbit/s upload. Belgacom heeft een vergelijkbaar aanbod met het Internet Intense abonnement: 30 Mbit/s download en 4,5 Mbit/s upload. Telenet Fibernet is nog iets sneller: de snelste verbinding biedt 100 Mbit/s download en 5 Mbit/s upload, maar komt ook niet de buurt. Telenet adverteert dan wel met de slogan “Internet tegen lichtsnelheid”, bij Google weten ze hoe dat echt voelt…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content