Interoute koopt VCG

Interoute lijft het Zweedse bedrijf Visual Conference Group (VCG) in

Aanbieder van glasvezeldiensten Interoute lijft het Zweedse bedrijf Visual Conference Group (VCG) in.

VCG levert diensten voor videovergaderingen. Door de overname kan Interoute via zijn Europese glasvezelnet organisaties managed videoconferencing- en telepresence-diensten aanbieden. Doordat de aanbieder de diensten op afstand beheert, worden ze toegankelijk voor organisaties die de dure technologie niet in eigen beheer willen.

Interoute zoekt uitbreiding van zijn cloud computing-portfolio. “Bedrijven hebben sterke behoefte aan nieuwe technologieën om hun concurrentiekracht en efficiëntie te vergroten”, aldus directeur Gareth Williams. Het bedrijf doet dat door delen van de ict-infrastructuur van klanten onder te brengen in een private cloudomgeving van Interoute (m.a.w.: infrastructuur as a service, kortweg IaaS).

Visual Conference Group is in 2002 opgericht door oud-medewerkers van het Noorse videoconferencingbedrijf Tandberg (tegenwoordig onderdeel van Cisco). Het bedrijf gebruikt dan ook voornamelijk Tandberg-producten. VCG biedt lokale ondersteuning vanuit acht kantoren in Scandinavië.

Interoute heeft meer dan 14.000 zakelijke klanten. Het bedrijf heeft in Europa negentig locaties, waaronder acht rekencentra en 23 co-locaties. De locaties zijn verbonden met meer dan 55.000 kilometer glasvezel.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content