Interxion kent forse uitbreiding in België

Dit jaar wil it-hosting specialist Interxion 50 miljoen euro investeren in de uitbreiding van zijn Europese infrastructuur. En tegen 2008 wil het zijn beschikbare ruimte optrekken van 1.000 m² naar zowat 5.000 m².

Dit jaar wil it-hosting specialist Interxion 50 miljoen euro investeren in de uitbreiding van zijn Europese infrastructuur. En tegen 2008 wil het zijn beschikbare ruimte optrekken van 1.000 m² naar zowat 5.000 m².

Na enkele jaren van zwarte sneeuw is de markt van de ‘it-hosters’ opnieuw aan een remonte begonnen. Het gaat razendsnel voor Interxion, dat in Wezembeek over it-infrastructuur beschikt.

Begin juni zijn de werkzaamheden gestart om de beschikbare oppervlakte uit te breiden van 1.100 m² tot om en bij de 2.000 m² blinde vloer. In nauwelijks twee maanden tijd was die oppervlakte al volledig ingenomen. “We hadden tot dusver vooral telecomoperators in onze klantenkring, maar nu daar ook grote bedrijven en banken bijhoren, hebben we een beter evenwicht bereikt,” legt Jan Daan Luycks, directeur van Interxion Benelux, uit. Omwille van de vertrouwelijkheid weigert hij referenties te vermelden, met uitzondering van namen als AT&T of BT.

Nu al overweegt Luycks een extra uitbreiding van 700 à 800 m² in het kader van een derde fase die in januari 2008 beschikbaar zou moeten zijn. In een vierde fase, gepland voor het derde trimester van 2008, zou daar nog een extra 2.000 m² aan toegevoegd moeten worden. Dat betekent een beschikbare oppervlakte van zowat 5.000 m², het gebouw zelf telt 8.000 m².

Om die it-infrastructuur van stroom te voorzien, beschikte Interxion tot dusver over 1 megawatt. Na de recente uitbreiding werd daar nog es 2,5 megawatt aan toegevoegd om ook meer kritieke toepassingen te kunnen ondersteunen. Daar komt nog een extra 1,25 megawatt bij in fase 3 van de uitbreiding. En na fase 4 zal een totaal vermogen van 10 megawatt beschikbaar zijn. “We kunnen dan vier kVA per m² bieden”, voegt Luycks nog toe.

De werken passen in een ambitieus plan van Interxion dat alleen al in 2007 zo’n 50 miljoen euro investeert om de 22 datacenters verspreid over Brussel, Londen, Parijs, Frankfurt, Amsterdam en Wenen 8.000 m2 extra ruimte te geven. “Onze datacenters zitten momenteel zo goed als vol. Zoveel spelers blijven er nu ook niet meer over op de hostingmarkt. En er ging veel ruimte naar andere bestemmingen. Drie jaar geleden zaten we nog met een overcapaciteit, die trend is inmiddels volledig gekeerd,” verklaart Luyckx zijn investeringen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content