Interxion koopt datacenter van SFR

. © .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Interxion koopt het SFR Netcenter-datacenter in Marseille, dat momenteel nog in opbouw is.

Het Nederlandse Interxion koopt het SFR Netcenter-datacenter (MRS 1) in Marseille. MRS 1 doet momenteel dienst als een transit- en caching-knooppunt voor meer dan 6° netwerkproviders en heeft toegang tot acht zeekabels. Interxion koopt nu de grond, de gebouwen en de bestaande datacenterfaciliteiten en de meerderheid van de ruimte die SFR er momenteel bezit of onderverhuurt.

De bouw van MRS 1 is trouwens nog niet rond. De eerste fase met 500 vierkante meter moet in het vierde kwartaal afgerond zijn, waarna nog eens 500 vierkante meter in Q1/2014 moet opgeleverd worden. Eenmaal het datacenter helemaal klaar is, zal MRS 1 ongeveer 5.700 vierkante meter datacenterruimte en minimaal 6 MW elektrisch vermogen ter beschikking stellen van klanten. In totaal is met de koop en de verdere investering een bedrag gemoeid van 45 miljoen euro.

In het persbericht geeft Interxion aan dat in MRS 1 cloud- en cdn-hubs zal ontwikkelen. De keuze voor Marseille is strategisch, gezien de sterke netwerkhub met de samenkomst van meerdere zee- en landkabels. Marseille moet voor Interxion een toegangspoort zijn voor connectiviteit tussen Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Het bedrijf hoopt de aankoop af te kunnen ronden in het derde kwartaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content