iOS 7-gebruikers stoten op ‘black screen of death’

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Vele iPhone- en iPad-bezitters die iOS 7 draaien, krijgen te maken met een ‘black screen of death’ of een ‘white screen of death’, waarbij het besturingssysteem zichzelf ongevraagd uitschakelt. Apple stoomt een oplossing klaar, vermoedelijk iOS 7.1.

Heel wat iOS 7-gebruikers kampen met een probleem waarbij een ‘black screen of death’ dan wel een ‘white screen of death’ (afhankelijk van de kleur van hun toestel) opduikt en het besturingssysteem zichzelf ongevraagd uitschakelt en weer opstart. Dat gebeurt veelal als het batterijniveau onder de 30 procent zakt.

Het zou gaan om een ‘Springboard crash’ – Springboard zorgt ervoor dat het beginscherm getoond wordt en is een proces dat altijd op de achtergrond draait. In de meeste gevallen heeft de herstart geen gevolgen, al gaat het bij sommigen gepaard met dataverlies.

Hoeveel gebruikers hier precies last van ondervinden, is niet duidelijk. Het probleem werd al in september 2013 gesignaleerd. Toen leken enkel gebruikers van de jongste generatie iPhones en iPads (iPhone 5S, iPad Air, iPad mini retina) het slachtoffer te zijn. Inmiddels is echter duidelijk dat bezitters van zowat alle types iToestellen ermee te maken kunnen krijgen: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini retina en iPad Air. Alle apparaten waar je iOS 7 op kunt installeren, dus.

Apple erkent de bug en werkt aan een oplossing. “In de volgende software-update is een bug gefixt die kan leiden tot een crash van het homescreen”, zei een Apple-woordvoerster aan de technologiesite Mashable. Mogelijk betreft het iOS 7.1, de eerste grote update van iOS 7.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content