iPhone-berichtendienst WhatsApp voortaan met abonnement

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Messaging-app WhatsApp is voortaan gratis te downloaden in de App Store. Maar nieuwe gebruikers moeten wel 1 euro per jaar betalen voor een abonnement.

De populaire messaging-app WhatsApp, waarmee je mits een internetverbinding kosteloos berichten kunt sturen, is voortaan gratis te downloaden in de App Store. Maar nieuwe gebruikers moeten wel 1 euro per jaar betalen voor een abonnement.

Voorheen moest je als iOS-gebruiker eenmalig 89 eurocent betalen om gebruik te kunnen maken van de berichtendienst WhatsApp. Nu is er geen downloadkost meer, maar wel een abonnementsformule: na het eerste jaar moet je jaarlijks 1 euro betalen. Deze abonnementskosten gelden wel enkel voor mensen met een nieuwe iPhone of een nieuw telefoonnummer. WhatsApp hanteert dit abonnementsmodel al een tijdje voor andere besturingssystemen: Android, Windows Phone en BlackBerry.

WhatsApp is met meer dan 250 miljoen gebruikers groter dan Twitter. Dagelijks verwerkt de dienst 18 miljard berichten. In april werden er wereldwijd meer berichten verstuurd via WhatsApp dan per sms. Toch verliezen de providers in ons land nog niet zo veel sms-inkomsten aan bedrijven als WhatsApp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content