IT van Delhaize wordt Europeser

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Met de creatie van de entiteit Delhaize Europe wil de Belgische …

Met de creatie van de entiteit Delhaize Europe wil de Belgische warenhuisgroep zijn activiteiten op Europees niveau beter coördineren. Stéfan Descheemaeker gaat de entiteit leiden.

Onder de leiding van Stéfan Descheemaeker wil Delhaize Europe de samenwerking tussen zijn operationele entiteiten in Europa verbeteren. Die nieuwe structuur moet vooral een voordeel worden voor de regionale ondersteuningsdienst, met name op vlak van ict. Descheemaeker start op 1 januari 2012 in zijn nieuwe functie. Hij is momenteel executive vice president en chief financial officer bij Delhaize en lid van het uitvoerend comité. Een vervanger voor die cfo-positie moet nog worden aangesteld.

Ook op 1 januari wordt Dirk Van den Berghe de nieuwe chief executive officer van Delhaize België. Hij volgt in die hoedanigheid Michel Eeckhout op, die de Belgische tak als sinds 2007 leidt en die voordien ooit nog aan het hoofd stond van ict. Maar vanaf nu is diezelfde Van den Berghe meteen ook al benoemd als chief operating officer. Hij wordt zo onder meer verantwoordelijk voor ict. Michel Eeckhout van zijn kant blijft, als executive vice president van de groep en lid van het uitvoerend comité, instaan voor belangrijke groeiprojecten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content