Kate en William tackelden RTL.be

© Reuters
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De responstijden van de website piekten tijdens het prinselijk huwelijk.

De responstijden van de website piekten tijdens het prinselijk huwelijk.

Dat blijkt uit een onderzoek van InternetVista, dat gespecialiseerd is in de monitoring van internettoepassingen en websites. Met meer dan 199.000 bezoekers in 24u tijd (volgens cijfers van CIM / Metriweb) lijkt het erop dat RTL.be slachtoffer werd van zijn eigen succes. En dan vooral tussen 11u30 en 13u, toen bezoekers soms meer dan 36 seconden moesten wachten om toegang te krijgen tot de site. Het hoge bezoekersaantal verhinderde ook dat internauten tijdens die periode de startpagina konden bereiken.

De sites van de openbare omroepen van hun kant hebben de storm goed doorstaan: RTBF.be (207.000 bezoekers) en DeRedactie.be (263.000 bezoekers) konden beiden een bereikbaarheidspercentage melden van 100%, zelfs al vertoonde de gemiddelde responstijd die vrijdag een stijging.

Ook de officiële websites van het huwelijk tussen Kate en William hebben de massale toevloed aan bezoek goed doorstaan. Op de site www.officialroyalwedding2011.org bedroeg het bereikbaarheidspercentage 99,8%, met een maximum van twee seconden om toegang te krijgen tot de site. Een zelfde vaststelling voor het YouTube-kanaal (www.youtube.com/TheRoyalChannel ): 99,8% bereikbaarheidspercentage, en maximum twee seconden voor de toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content