Kersttoespraak Queen Elizabeth II uitgezonden in 3D

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De traditionele kersttoespraak van de Britse koningin zal dit jaar voor het eerst in 3D uitgezonden worden. Dat verklaarde een woordvoerster van het Buckingham Palace tegenover The Guardian.

De traditionele kerstspeech van de Britse koningin zal dit jaar voor het eerst in 3D uitgezonden worden. Dat verklaarde een woordvoerster van het Buckingham Palace tegenover The Guardian.

Omdat de Britse kersttoespraak dit jaar al voor de 80ste keer gehouden wordt, krijgt hij een speciaal tintje. De speech, uitgezonden op de tweede kerstdag om 16u, zal in 3D te zien zijn op het HD-kanaal van de BBC, dat ook in het digitale zenderaanbod van Telenet en Belgacom zit.

3D-brill met Swarovski-kristallen De opnames van de driedimensionale toespraak zijn intussen voorbij, en Queen Elizabeth II heeft de uitzending alvast bekeken met een op haar maat gemaakte 3D-bril die bestaat uit Swarovski-kristallen.

Ook te bekijken zonder 3D-tv De BBC hanteerde een bepaalde opnametechniek, wat maakt dat ook mensen zonder 3D-tv er ongehinderd naar kunnen kijken.

De Britse koningin is mee met haar tijd. De jaarlijkse toespraak wordt sinds 2007 ook op YouTube gepleurd, en sinds 2009 begeeft Queen Elizabeth II zich op Twitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content