Kluwer koopt webontwikkelaar Webalive

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Kluwer neemt Webalive over: een ontwikkelaar van websites en e-shops voor kmo’s, boekhouders en accountants.

Met de overname van Webalive wil het informatie- en technologiebedrijf Kluwer – een onderdeel van Wolters Kluwer – het aanbod aan softwareoplossingen uitbreiden en tegemoet komen aan de groeiende online behoeften van zijn klanten.

Webalive ontwikkelt sinds 2003 oplossingen volgens het software-as-a-service model. De afgelopen vier jaar werkten beide bedrijven al samen rond de ontwikkeling van EasyWeb-sites voor hoofdzakelijk boekhouders, accountants, verzekeringsmakelaars en advocaten.

Kluwer wil hen nu meer dynamische websites bieden die versterkt worden met de eigen kennis over wetgeving en sectorspecifieke nieuwsberichten. Voortaan kan aan kmo’s ook een e-commerce oplossing aangeboden worden die volledig geïntegreerd is in de bestaande erp-pakketten van Kluwer.

Het in Hoegaarden gevestigde Webalive ontwikkelde naar eigen zeggen al meer dan 700 websites. Een omzetcijfer deelt het bedrijf niet mee, maar boekjaar 2012 werd afgesloten met een brutomarge en bedrijfswinst van telkens ruim 200.000 euro. Een overnameprijs werd niet meegedeeld. De drie partners in Webalive blijven aan boord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content