Komt de Universiteit van Google naar West-Vlaanderen?

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

West-Vlaanderen probeert Singularity University te overtuigen om op structurele basis cursussen te komen geven in de provincie, zo schrijft De Tijd. De beau monde van Silicon Valley moet de toekomst van de provincie komen veilig stellen.

Singularity University is een collectief van bekende tech-goeroes als Peter Diamandis en Ray Kurzweil, en technologiebedrijven als Google, Nokia en LinkedIn. De organisatie werd in 2008 boven de doopvont gehouden in Silicon Valley, en wil ondernemers, studenten en bedrijfsleiders inspireren en aansporen om nieuwe technologieën te gebruiken. Dat is nodig, heet het, want technologie verandert onze economie op een ingrijpende manier. Om de daad bij het woord te voeren, organiseert SU cursussen en conferenties in tal van domeinen, van robotica over big data tot biotech en de gezondheidszorg.

Tot vandaag vinden de lessenreeksen van Singularity University exclusief plaats in thuisbasis Moffett Field in Silicon Valley, al worden er ook korte conferenties opgezet in de rest van de wereld. De voorbije twee dagen ging er een event door in Amsterdam, en daar achterhaalde De Tijd dat de provincie West-Vlaanderen grootste plannen heeft met de ‘unief van Google’.

“Singularity University staat voor een andere manier van denken”, vertelde gedeputeerde Jean de Bethune van de provincie West-Vlaanderen aan de krant, “en we willen dat onze mensen hier met dat gedachtengoed in contact kunnen komen.” De Bethune hoopt met andere woorden dat dit initiatief de toekomst van zijn provincie mee veilig helpt stellen.

Geert Noels van Econopolis probeert Singularity University in opdracht van West-Vlaanderen warm te maken voor een structurele samenwerking, waarbij de unief zich engageert om voor enkele jaren cursussen van een week te komen geven in de provincie. “Het is niet de bedoeling om een bakstenen unief te bouwen, maar wel om een karavaan van wereldvermaarde experts naar ons land te halen”, aldus Noels, die er naar eigen zeggen een goed oog op heeft.

De provincie zou alvast een flink budget klaar houden voor het initiatief, al oppert Noels in de Tijd dat “voor elke euro die er al is, er nog één nodig is.” Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content