Koning Filip krijgt tientallen snelheidsboetes door computerfout

Koning Filip heeft de laatste maanden tientallen Franse boetes voor zware snelheidsovertredingen ontvangen. De reden bleek een computerfout bij de Franse registratietoestellen te zijn.

De voorbije maanden heeft koning Filip tientallen verkeersovertredingen in de bus gekregen. De boetes werden telkens in Frankrijk uitgeschreven. Meestal ging het om snelheidsovertredingen, een enkele keer stond de koninklijke BMW-7 fout geparkeerd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Als de koning niet snel betaalt, wordt zijn wagen in beslag genomen”, staat te lezen in de pv’s.

Maar opvallend, de dienstwagen van het koninklijke paleis is sinds de troonswissel in juli slechts één maal in Frankrijk geweest. Daarom startte het paleis een onderzoek.

Computerfout

Al snel werd duidelijk dat de boetes bij de koning terechtkwamen door een computerfout. De Franse registratietoestellen zijn nog niet aangepast aan de nieuwe Belgische nummerplaten, die meestal beginnen met het cijfer ‘1’. De computer onthoudt enkel het eerste cijfer ‘1’, en stuurde de boetes vervolgens door naar de eigenaar van de wagens met nummerplaat ‘1’. De koning dus.

Intussen zijn alle boetes kwijtgescholden, al is het Franse systeem nog niet aangepast. Frankrijk hoopt dat het probleem voor de zomer is opgelost. (AVE)

Partner Content