Koopt Telenet Versatel?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

KPN België heeft zijn business-afdeling Versatel in de etalage gezet. Vier partijen hebben belangstelling, maar Telenet wordt getipt als de belangrijkste kanshebber.

KPN België heeft zijn business-afdeling Versatel in de etalage gezet. Vier partijen hebben belangstelling, maar Telenet wordt getipt als de belangrijkste kanshebber.

KPN België heeft enkele maanden geleden al beslist om zich terug te trekken uit de Belgische zakelijke markt. Dat schrijft De Tijd vandaag. Het bericht wordt ook bevestigd door woordvoerder Bart Vandesompele. “Begin dit jaar had KPN topman Ad Scheepbouwer al laten weten dat KPN zich mogelijk zou terugtrekken uit de Belgische markt als de regering geen werk zou maken van een echt geliberaliseerde markt. Ofwel moet je je neerleggen bij het duopolie van Belgacom en Telenet, ofwel moet je je bedrijfsafdeling verkopen aan één van de twee.”

Uiteindelijk zijn er vier partijen in de running. Het gaat zeker om Telenet en Mobistar. Telenet-woordvoerster Marina De Moerloze wil geen commentaar kwijt. In De Tijd ontkent Belgacom-topman Michel De Coster dat de dominante speler belangstelling heeft omdat het met de Raad van de Mededinging al zoveel problemen had met de overname van Scarlet.

In 2003 heeft De Coster als country manager van BT zowat 1.400 kmo-klanten verkocht aan Versatel. Belangrijke Versatel-referenties waren Makro, diepvriesketen O’Cool, de EHSAL hogeschool en de Rijksdienst voor Pensioenen.

Versatel zelf werd in 2005 overgenomen door Tele2 en later door KPN België. Eind vorig jaar [verdween de naam Versatel]. Het telt vandaag meer dan 9.000 bedrijfsklanten.

Easynet heeft evenmin belangstelling voor Versatel, bevestigt managing director Dirk Peeters. Vraag blijft wie de twee andere partijen zijn. Colt Telecom zou niet betrokken zijn. Sommigen wijzen naar Telefonica dat zijn Europees netwerk uitrolt en onlangs zijn Brusselse vestiging opende. Ook een venture capitalist wordt niet uitgesloten.

Diverse bronnen bevestigen dat Telenet erg graag Versatel zou inlijven om zijn bedrijfsafdeling te versterken. In een gesprek met Data News, dat komende vrijdag verschijnt, bevestigt Martine Tempels, vice president van Telenet Solutions, dat overnames zeker overwogen worden. De bedrijfsafdeling van Telenet staat voor een omzet van ruim 100 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content