KPN koopt videoconferencingspecialist Talk & Vision
KPN neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in Talk & Vision. De Nederlandse specialist in videoconferencing zal opgaan in de videoconferencing-afdeling van Getronics en KPN zelf, maar de naam ‘Talk & Vision’ wordt behouden.
KPN neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in Talk & Vision. De Nederlandse specialist in videoconferencing zal opgaan in de videoconferencing-afdeling van Getronics en KPN zelf, maar de naam ‘Talk & Vision’ wordt behouden.
Talk & Vision legt zich vooral toe op managed services voor videoconferenties. Ook video-integratie voor spelers zoals Simac en Siemens behoren tot het takenpakket. De onderneming werkt met apparatuur van Polycom, maar daarnaast ook steeds meer met Tandberg, dat sinds de overname van Codian een sterke marktpositie heeft ingenomen.
De Nederlanders baten verschillende kantoren uit boven de Moerdijk, in Groot-Brittanië en in Duitsland, maar sinds vier jaar is er ook een vestiging in Haasrode bij Leuven. In 2008 draaide het bedrijf een totale omzet van 13 miljoen euro. Financiële details over de overname worden niet bekendgemaakt, maar het staat nu al vast dat KPN tegen 2012 zijn belang in Talk & Vision zal optrekken tot 100 procent.
“De overname gebeurt inderdaad in twee stappen”, beaamt managing director Sven Lagerweij van Talk & Vision. “Op die manier wordt het zittende management extra gepusht om het ook in de komende jaren even goed te blijven doen. Want wij blijven aandeelhouder.”
Talk & Vision lijkt weinig last te hebben van de crisis, wel integendeel. Het bedrijf kon vorig jaar een groei van maar liefst 40 procent optekenen. “We hebben zo’n 2.000 systemen geïnstalleerd, waarvan ruim 200 in ons land,” vertelt salesmanager Liselotte Couttenye aan Data News.
Dat de economische malaise de sector geen windeieren legt, komt deels omdat videoconferencing-oplossingen bedrijven toelaat om te besparen in reis- en accomodatiekosten. Daarnaast helpen de toepassingen om verkeersinfarcten tegen te gaan, en de uitstoot van koolstof te verminderen.
Ook KPN heeft dat begrepen, zo blijkt uit de overname. “Het bedrijf had al een videoconferencing-afdeling”, aldus nog Lagerweij, “maar omdat video zo belangrijk geworden is in de unified communications strategie van KPN, was het zaak om nog sneller te kunnen groeien.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier