Krachtige OnePlus 3 meteen vrij te koop

OnePlus 3. © .

De nieuwste smartphone van OnePlus heeft onder meer 6 gigabyte RAM, dual sim en enkele high end specs. De prijs blijft daarbij binnen de perken.

OnePlus 3
OnePlus 3© .

De OnePlus 3 is in tegenstelling tot zijn voorgangers niet enkel te bestellen door iedereen die 399 euro op tafel legt en niet langer op uitnodiging. Bij eerdere modellen was dat, zeker in de beginmaanden, wel het geval.

Voor dat geld krijg je een telefoon met 5,5 inch scherm, een Qualcomm Snapdragon 820 (2 processoren van 2,2 GHz en 2 aan 1,6 GHz), 6 gigabyte LPDDR4 ramgebeugen met 64 gigabyte opslag. De batterij heeft een capaciteit van 3000 mAH en de behuizing bestaat uit één stuk aluminium (in ‘graphite’ of ‘soft gold’).

OnePlus 3
OnePlus 3 © .

Fotograferen kan je met de 16 megapixel camera achteraan, of met de 8 megapixel frontcamera. Leuk voor fotobewerkers is dat het toestel ook in RAW kan schieten. Filmen kan in 4K aan 30 FPS, of in 120 FPS (vaak gebruikt voor slowmotion video) aan een resolutie van 720p.

De OnePlus 3 weegt 158 gram. Het toestel is 7,35 millimeter dik, 15,28 centimeter lang en 7,47 centimeter breed en draait op OxygenOS dat is gebaseerd op Android Marshmallow.

Verder beschikt de smartphone over NFC, Bluetooth 4.2, wifi, een vingerafdrukscanner, een plaats voor een tweede simkaart en een snelle oplaadmodus die je tot 60 procent batterijduur geeft in slechts een half uur. Volgens de makers is het toestel ook 35 procent sneller dan vorige versies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content