Kwart meer online betalingen in België

© Getty Images/Brand X
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het aantal verwerkte transacties van Belgische e-commerce handelaren die gebruik maken van het Ogone-platform ging er in 2012 met 25,7 procent op vooruit.

2012 was geen slecht jaar voor de Belgische webshops. Nadat eerder BeCommerce al positieve groeicijfers voor de sector uitbracht, bevestigt nu ook Ogone dat e-commerce in de lift zit. Het aantal verwerkte transacties van Belgische e-commerce handelaren die gebruik maken van het Ogone-platform ging er in 2012 met 25,7 procent op vooruit tot afgerond 16,6 miljoen. Een jaar voordien was dat nog 13,2 miljoen. Het totale bedrag van al deze transacties steeg min of minder recht evenredig met 25,3 procent. In 2012 werd door Ogone voor 1,4 miljard euro aan online betalingen op Belgische webshops verwerkt. In 2011 was dat nog 1,1 miljard euro. Overigens blijft het gemiddelde bedrag per online aankoop relatief stabiel. In 2012 werd per aankoop gemiddeld 84 euro uitgegeven: evenveel als in 2010 en welgeteld één euro minder als in 2011. Het hoeft uiteraard niet te verbazen dat het aantal transacties vooral piekte in het vierde kwartaal. Ook uit de cijfers van BeCommerce bleek al dat het vooral de eindejaarsperiode is die de cijfers omhoog trok. Toch lag het gemiddeld uitgegeven bedrag per aankoop in het laatste kwartaal iets lager, vermoedelijk omdat rond eindejaar ook heel wat minder waardevolle cadeautjes online gekocht worden.

Overigens blijft het Ogone-betaalplatform nog steeds groeien. Per maand telde het bedrijf het afgelopen jaar gemiddeld 95 nieuwe activaties. Belangrijke referenties zijn onder meer Base, Proximus, Mobistar, Center Parks, ThomasCook, Kinepolis, AS Adventure en de Nationale Loterij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content