Lagere nettowinst bij Mobistar

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In het eerste kwartaal van 2009 heeft Mobistar een 12,5 procent lagere nettowinst geboekt. De omzet steeg licht.

In het eerste kwartaal van 2009 heeft Mobistar een 12,5 procent lagere nettowinst geboekt. De omzet steeg licht.

De nettowinst klokte af op 60,1 miljoen euro, 12,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt volgens Mobistar vooral door gestegen kosten in het eerste kwartaal, onder meer door hogere interconnectiekosten door tariefplannen met een overvloed aan sms’jes, door de versnelde ontplooiing van het 3g-netwerk in 2008 en een indexaanpassing van 4,51 % op de lonen.

De omzet steeg met 2,5 procent tot 371,2 miljoen euro. Mobistar spreekt van “aanhoudende prijsdruk in een zeer competitieve markt, de regulatoire beslissingen (daling van mobiele terminatietarieven in mei en juli 2008) en een verminderde activiteit in de businessmarkt”. Ook is er druk op de omzet door de economische situatie en door lagere inkomsten uit roaming in het businesssegment.

Hoewel al die factoren ook voor de komende maanden zouden kunnen gelden, verwacht Mobistar de voordien gestelde vooruitzichten te kunnen bevestigen. Dat wil zeggen een omzet van hetzelfde niveau als in 2008 en een ebitda-marge van de omzet uit telefonie rond de 40 procent. Het nettoresultaat zou tussen de 240 en 260 miljoen euro moeten liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content