Langspeelfilm over, met en in Grand Theft Auto IV

Machinima, een samenvoeging van machine en cinema, is een filmgenre waar men een film maakt met behulp van een computerspel.

Machinima, een samenvoeging van machine en cinema, is een filmgenre waar men een film maakt met behulp van een computerspel. Als er Oskars bestonden voor dit filmgenre, dan zou het beeldje voor 2010 zeker gaan naar de Fransman Mathieu Weschler voor zijn The Trashmaster, een anderhalf durend epos gefilmd in Grand Theft Auto IV.

Machinima is een filmgenre dat opgenomen wordt in een computerspel en waar naderhand stemmen, geluid en speciale effecten aan worden toegevoegd. Het genre is mogelijk omdat moderne games de speler toelaten zijn acties te filmen. Volgens Wikipedia dateert de eerste machinima uit 1996. Diary of a Camper werd gefilmd met behulp van het toen erg populaire game Quake.

De Fransman Mathieu Weschler lijkt de Kubrick van de machinima te zijn. Hij werkte twee jaar aan The Thrashmaster, een speelfilm die gemaakt werd met behulp van Grand Theft Auto IV. De hoofdrol is weggelegd voor GTA IV ster Niko Bellic. Hij is een vuilnisman die zijn tijd verdeelt tussen het verzamelen van vuilzakken en het opruimen van andere vormen van vuilnis in de straten van New York. Bellic gaat uiteindelijk achter een seriemoordenaar aan die het heeft gemunt op de New Yorkse strippers.

De volledige film, anderhalf uur lang, Engels gesproken en met Franse ondertitels, kun je bekijken op Dailymotion. Als je internetverbinding snel genoeg is, kun je zelfs de HD-versie bekijken. De film werd eerder vertoond op het Festival du Nouveau Cinéma in Montreal.

Bekijk hier de volledige film:

The trashmaster (nouvelle version nouvelle voix-off !)

envoyé par murakawa. – Cliquez ici pour plus de vidéos de jeux sur console et PC.

…of een uittreksel van 6 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content