Leapp opent tweede vestiging in Gent

Werner Bruyns. © .

De verkoper van refurbished Apple-toestellen gaat na Antwerpen deze zomer een tweede vestiging in Gent openen. Later dit jaar volgt er een derde winkel.

“Eind augustus openen we in Gent op de Brabantdam. Het contract is getekend en nu wordt de winkel klaargestoomd voor de opening,” zegt Werner Bruyns, coo van Leapp. Maar de ambities gaan verder. “We willen graag dit jaar een derde vestiging in Hasselt, Leuven of Brussel, en volgend jaar kunnen de overige twee aan bod komen.”

Bruyns, die in 2007 de Belgische poot van Cooblue uit de grond stampte, opende drie maanden geleden de antwerpse vestiging van Leapp. Het bedrijf is sinds 2011 in Nederland actief, telt iets meer dan zeventig werknemers en is intussen uitgebreid naar Duitsland en België. Ook de rest van Europa staat op de planning.

Leapp, een anagram van Apple, koopt toestellen die niet langer nieuw zijn. Dat kunnen zakelijke toestellen zijn die op het einde van hun leasing of afschrijving zitten. Maar evenzeer toestellen waar een foutje aan was of nieuwe toestellen die zijn gebruikt voor demo’s of beurzen. Die worden nagekeken en waar nodig hersteld. Afhankelijk van de categorie (nieuw, licht gebruikt, zwaar gebruikt, lichte schade, zware schade…) krijgt het toestel een prijs mee die lager ligt dan wat je bij Apple of een reseller betaalt.

De winkel handelt zelden met Apple zelf, “Maar we komen wel overeen”, zegt Bruyns. “Veel van onze klanten zijn Windows-gebruikers die in ons een budgetvriendelijk alternatief zien om Apple te leren kennen. Eens ze een iPad of een iPhone kopen zetten ze sneller de stap naar een Mac omdat ze zo goed samenwerken. En die mensen gebruiken nadien ook de App Store of iTunes.” Voor Apple is Leapp dus een bron van potentiële klanten die een eerste keer voor Apple kiezen.

Bruyns wil met Leapp het concept van ‘refurbished’ toestellen bekender te maken in België. Door snel meerdere vestigingen te openen hoopt hij vooral het vertrouwen van de consument te winnen. “Je merkt dat mensen meer vertrouwen hebben als je een fysieke winkel hebt. Als we deze zomer in Gent openen, dan zal je merken dat ook onze online omzet in en rond Gent stijgt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content