Let’s Encrypt komt 7 september met eerste certificaten

© BELGA

Let’s Encrypt verstrekt vanaf 7 september gratis SSL-certificaten. Vanaf 16 november is de dienst toegankelijk voor iedereen.

Dat meldt de organisatie op zijn website.

Let’s Encrypt is een non-profit initiatief van de Amerikaanse Internet Security Group (ISRG), waaraan Mozilla, Cisco, Akamai, IdenTrust, Automatic en de burgerrechtenbeweging EFF bijdragen. Het is een officiële CA, een Certificate Authority, die de certificaten gratis en geautomatiseerd aanbiedt.

Doordat de certificaten gratis zijn en automatisch geïnstalleerd kunnen worden, zullen veel meer van deze certificaten gebruikt worden. De uitrol van HTTPS op internet versnelt dan, waardoor de beveiliging van internet sterk zal verbeteren. Dat is althans de redenering van Let’s Encrypt.

Voor de geautomatiseerde installatie wordt gebruik gemaakt van de Automated Certificate Management Environment (ACME). Dit is een protocol voor het automatiseren van het beheer van certificaten voor domeinvalidering. Het werkt met een eenvoudige interface.

The Linux Foundation heeft geholpen een communitysite op te zetten voor Let’s Encrypt waar gebruikers hulp kunnen krijgen.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content