Letterlijk: LBC-NVK

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De vakbond LBC-NVK reageert in een communiqué op de uitspraken van Belgacom-ceo Didier Bellens in de media.

De vakbond LBC-NVK reageert in een communiqué op de uitspraken van Belgacom-ceo Didier Bellens in de media.

“Naar aanleiding van de financiële informatie van het jaar 2008 verschenen er dit weekend in de media verschillende interviews met de Chief Executive Officer & President van de Belgacom Groep.

De Belgacomgroep lijkt voorlopig uit het oog van de storm te blijven tijdens deze economische crisis.

De overheid zal vandaag waarschijnlijk zeer tevreden zijn met het interim-dividend van +/- 400 miljoen dat richting schatkist stroomt.

Medewerkers in de kouHelaas geldt dit goede nieuws niet voor de duizenden medewerkers van de Belgacomfilialen (PROXIMUS, SKYNET, TELINDUS, BICS en Scarlet).

Ondanks de goede resultaten van de groep blijven zij in de kou staan. Filialen die beter gepresteerd hebben dan vorig jaar moeten niet rekenen op een extraatje. Integendeel. Net zoals vele andere werkgevers gebruikt ook Belgacom de crisis om de broeksriem aan te spannen, dit onder het goedkeurend oog van de hoofdaandeelhouders, incluis de overheid.

De ontevredenheid en de frustratie bij de betrokken medewerkers groeit nu duidelijk wordt dat er niets moet worden verwacht. De proteststem van de werknemers klinkt luider en luider. De medewerkers van de Belgacomfilialen, met wiens belastingsgeld de overheid onder andere aandelen koopt van Belgacom, willen immers ook boter bij de vis.

Moeizaam sociaal overlegHet sociaal overleg in 2008 bleek bij Belgacom géén groot succes. Er was de moeilijke integratie van de medewerkers Staff- en support. Er waren de stakingdagen bij Proximus. De moeilijke verhuizing van Skynet en de moeilijke cao-besprekingen bij Telindus. Kortom de sociale vrede was meermaals ver zoek.

LBC-NVK en CNE zijn niet bereid om dit jaar onder het mom van de grote wereldwijde financiële crisis het extraatje van de betrokken medewerkers te zien smelten als sneeuw voor de zon.

Robert VeekmanVakbondsverantwoordelijke LBC-NVK

V. HecquetSecretaris CNE”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content