LG G Flex 2 krijgt supersnelle processor voor Android 5.0

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

LG heeft tijdens de CES zijn nieuwe gekromde smartphone voorgesteld, de G Flex 2. Volgens de Koreanen is de nieuwkomer het eerste toestel met een Snapdragon 810 octacore processor aan boord die 64 bit ondersteunt.

De G Flex 2 krijgt een iets kleiner scherm (5,5 inch) mee dan zijn 6 inch voorganger, al is er wel een upgrade naar 1080p Full HD voorzien. De smartphone is de eerste officieel aangekondigde telefoon met een Qualcomm Snapdragon 810 64-bit octacore cpu aan boord, de snelste processor in de markt, geoptimaliseerd voor Android 5.0.

De ‘zelfhelende’ achterkant, die ervoor zorgt dat het toestel als nieuw blijft ondanks kleine krasjes door dagelijks gebruik, is ook verbeterd: de fabrikant heeft de tijd die nodig is om een krasje te herstellen naar eigen zeggen kunnen terugbrengen van 3 minuten naar 10 seconden.

Een andere nieuwe technologie in de G Flex 2 is de ‘Laser Auto Focus’-camera, die we al kennen van in de LG G3, en die de afstand tussen de camera en een object meet met een laserstraal, waardoor de camera sneller kan scherpstellen.

Prijzen voor de G Flex 2 (die dus draait op Android 5.0 Lollipop) worden nog niet vrijgegeven, maar het toestel zou toch al tegen het einde van de maand in de Koreaanse winkels moeten liggen. De rest van de wereld volgt snel. De gekromde telefoon zal aanvankelijk verkrijgbaar zijn in twee kleuren: platinum silver en flamenco red.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content