LG lanceert gebogen smartphone met ‘zelfhelende’ behuizing

© LG
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

LG pakt uit met de G Flex: een gebogen smartphone met een ‘zelfhelende’ behuizing en knopjes aan de achterzijde.

Het Zuid-Koreaanse LG brengt, in navolging van landgenoot Samsung, een smartphone met een gebogen scherm uit. De G Flex beschikt ook over een ‘zelfhelende’ behuizing, en de knoppen bevinden zich aan de achterkant van het toestel.

De G Flex is uitgerust met een HD-scherm van 6 inch met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. Dit OLED-scherm is niet uit glas vervaardigd, wel uit gebogen plastic.

De gebogen telefoon zou volgens LG beter in je achterzak passen, en tijdens het bellen kun je het toestel dichter bij je mond houden, en de speaker dichter bij je oor brengen.

Opvallend is ook de zogezegde ‘zelfhelende’ coating, die krasjes en andere beschadigingen vanzelf repareert. Hoe dit precies gebeurt, is echter niet helemaal duidelijk.

De toetsen – meer bepaald de volumeknoppen en de aan- en uitknop – bevinden zich aan de achterzijde van het apparaat. Dit was ook al het geval bij LG’s vorige vlaggenschip: de G2. Aan de achterkant zit ook een led-lampje, dat bijvoorbeeld groen kleurt als het toestel en gezicht herkent, en rood kleurt als je oproepen hebt gemist.

Op het gebied van software springen twee functies uit het oog: QTheater en Knock On. De eerste maakt foto’s en filmpjes direct beschikbaar mits een veegbeweging naar buiten met twee vingers, de tweede ontgrendelt je toestel onmiddellijk als je twee keer op je scherm tikt.

De LG G Flex is vanaf november verkrijgbaar in thuisland Zuid-Korea. Wanneer het toestel internationaal uitgebracht wordt, is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content