LG toont tv-schermen van 18 inch die je kunt oprollen als posters

© LG Display
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

LG heeft nieuwe reuzenschermen onthuld, die niet alleen ultradun en in een enkel geval transparant zijn, maar die je ook kunt oprollen tot een cilinder met een doorsnee van 3 cm. De technologie zou tegen 2017 in tv’s van 60 inch ingebouwd moeten kunnen worden.

Nieuw is het concept van het flexibele scherm niet – ook niet voor LG -, maar de Koreaanse elektronicareus wil de technologie naar een hoger niveau tillen met twee nieuwe OLED-panelen van 18 inch, die zonder schade opgerold zouden kunnen worden tot een cilinder met een diameter van 3 cm. Dat schrijft Mashable.

De technologie is in de eerste plaats bestemd voor tv’s. De set-up van televisietoestellen zou dankzij deze technologie alvast makkelijker kunnen verlopen, alsook de verscheping en opslag van omvangrijke tv-displays.

De nieuwe schermen die door LG gepresenteerd werden, hebben allebei een resolutie van 1.200 bij 810 pixels. Eén van de displays is ook transparant, wat het mogelijk maakt objecten die achter de tv opgesteld staan, goed zichtbaar te maken. Ook niet nieuw, maar de beloofde helderheid van 30 procent is wel indrukwekkend.

LG bouwde de displays met behulp van een speciale polymeerfilm in plaats van conventioneel plastic. Polymeer zorgt voor meer flexibiliteit en een dunner scherm.

Het bedrijf denkt 4K OLED-tv’s van 60 inch met deze technologie te kunnen uitrusten tegen 2017. Een product bouwen en het in de markt zetten zijn dan wel twee verschillende dingen, maar LG lijkt hiermee toch een aardige stap voorwaarts te zetten in de toekomst van televisieschermen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content