Lichte groei voor Vasco

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De Belgo-Amerikaanse securityspecialist Vasco noteert een lichte omzetstijging voor het eerste kwartaal van 2010.

De Belgo-Amerikaanse securityspecialist Vasco noteert een lichte omzetstijging voor het eerste kwartaal van 2010. Voor het hele jaar mikt het bedrijf op 15 à 20 procent groei.

De omzet steeg met 3 procent tot 23,9 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2010 (tot 31 maart), maar de nettowinst daalde met 83 procent ten opzichte van het overeenkomstig kwartaal in 2009. Tegelijk stegen de werkkosten met 33 procent. Het resultaat voor belastingen daalde met 71 procent tot 1,5 miljoen dollar. De netto cash steeg tot 76,1 miljoen dollar. Daarmee blijft Vasco wel duidelijk onder de verwachtingen van de beursanalisten.

Ondanks deze cijfers blijft voorzitter en ceo Kendall Hunt wel optimistisch voor het lopende jaar. De kwartaalcijfers weerspiegelen volgens hem vooruitgeschoven transacties die al in 2009 plaatsvonden tijdens het erg sterke vierde kwartaal en die dus niet in 2010 werden geboekt. Voorts ziet Vasco een herleving in de bankwereld, aldus coo Jan Valcke, terwijl ook nieuwe klanten in bedrijfswereld worden gewonnen. Vasco biedt daar zowel producten als diensten voor authenticatie. Voorts heeft het bedrijf ook een partnerschap aangegaan met Tech Data voor een versterking van het Noord-Amerikaans distributiekanaal.

Vasco blijft dan ook van mening dat in 2010 een omzetgroei met 15 à 20 procent op jaarbasis zal worden geboekt, met operationele marges van 5 tot 10 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content