Loftrompet voor de ict-sector

Data News plaatste gisteravond weer de Belgische ict-industrie in de spotlichten met de uitreiking van de prestigieuze Awards for Excellence. Pierre De Muelenaere, oprichter en co-ceo van het Belgische IRIS werd door de redactie van Data News gelauwerd als ICT Persoonlijkheid van het Jaar.

Data News plaatste gisteravond weer de Belgische ict-industrie in de spotlichten met de uitreiking van de prestigieuze Awards for Excellence. Pierre De Muelenaere, oprichter en co-ceo van het Belgische IRIS werd door de redactie van Data News gelauwerd als ICT Persoonlijkheid van het Jaar.

De loftrompet, neem dat maar letterlijk, want Data News reikte zijn prestigieuze Awards for Excellence uit met de swingende muzikale ondersteuning van een bigband. Net als vorig jaar bracht het event zo’n 750 toplui uit de Belgische ict-sector samen in het stijlvolle kader van Tour & Taxis. Het uitnodigende motto van de avond was dan ook ‘[Unplug-IT]’.

Het is dit jaar Pierre De Muelenaere, oprichter en co-ceo van het Belgische IRIS, die zich ICT Personality of the Year mag noemen. De Muelenaere wordt door Data News geprezen om zijn innovatieve kracht en entrepreneurship. Hij richtte IRIS op in 1987. Het bedrijf legt zich toe op intelligente documentherkenning en documentbeheer. Het bedrijf uit Louvain-la-Neuve telt nu 600 werknemers en zag vorig jaar zijn omzet groeien tot 95 miljoen euro.

De prijs werd uitgereikt door minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen, Vincent Van Quickenborne. In een korte toespraak loofde die de manier waarop IRIS werk maakt van de digitalisering en het eenvoudige beheer van documenten, zoals genoegzaam bekend ook één van de stokpaardjes Van Quickenborne.

De lezers van Data News en vakjury kozen dit jaar voor de volgende 12 winnaars van Awards for Excellence:

Software Vendor of the Year: MicrosoftEnterprise Hardware Vendor of the Year: HP Innovative Product of the Year: Apple iPhone Technology Company of the Year: Cisco ILM Vendor of the Year: EMCSecurity Vendor of the Year: Cisco Convergence Solution of the Year: SkypeSystem Integrator of the Year: EDSNotebook of the Year: HP CompaqMobile Enterprise Device of the Year: Blackberry Network Services Provider of the Year: Dimension DataTelecom Services Vendor of the Year: Telenet

Bij de 12 Awards for Excellence mochten de lezers van het blad de voorbije maanden in elke categorie op het ict-bedrijf van hun voorkeur stemmen. Een vakjury van specialisten uit de sector kreeg vervolgens het laatste woord over de selectie die de lezers hadden gemaakt. De award van ICT Personality of the Year werd dan weer uitgereikt door de redactie van Data News.

Uitgebreide toelichting bij de winnaars, ook bij die van de ‘Quality Awards’ voor de verdienstelijke nummers 2 en 3 in elke categorie, leest u deze week in Data News. Vanaf maandag vindt u hier op datanews.be een uitgebreid fotoverslag van het event zelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content