Logica tekent voor Galileo security

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Logica gaat de Security en Encryption Key management facilities van het navigatiesysteem aanpakken.

Servicesbedrijf Logica gaat de Security en Encryption Key management facilities van het Galileo navigatiesysteem aanpakken, in opdracht van Thales Alenia Space.

Op het lucht- en ruimtevaartsalon van Le Bourget sloot Thales Alenia Space een contract met het Europese Ruimtevaart Agentschap (ESA) voor het opzetten van het Galileo Mission Segment (GMS) en de Galileo Security Facility (GSF), twee elementen van de grondinstallaties van het Europese satellietnavigatiesysteem.

Op zijn beurt kende Thales Alenia Space aan Logica een contract toe ter waarde van 42 miljoen euro voor de concrete invulling van de security voor het GMS, de Security Facility en de beheerfaciliteit van encryptiesleutels.

Deze elementen zijn cruciaal voor het aanbieden van de versleutelde Galileo Public Regulated Service (PRS). Overheidsdiensten als politie, kustwacht en douane kunnen bij deze PRS terecht voor een service met een verzekerde continuïteit en gecontroleerde toegang, inclusief ingebouwde bescherming tegen spoofing en een verstoring van het signaal.

De Galileo Security facility zal fungeren als het security conytrolecentrum voor het complete Galileo systeem en zal worden geïnstalleerd in de twee Galileo Security Monitoring centra die gepland zijn in Frankrijk en Groot Brittannië, aldus Logica.

Logica en Astrium

Logica tekende nog een tweede Galileo contract ter waarde van13,5 miljoen euro, met Astrium UK. In het kader hiervan zal Logica de Satellite Constelation Control Facility runnen, voor het operationle beheer van de satellieten in de ruimte. Ook de Satellite Key Management Facility van het Ground Control Segment komt voor rekening van Logica.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content