Luc Verbist verlaat De Persgroep

Luc Verbist © .

De wegen van De Persgroep en CIO Luc Verbist scheiden. Hij werkte ruim 18 jaar voor het bedrijf.

Beide partijen benadrukken dat Verbist en De Persgroep in de beste omstandigheden elk hun eigen weg opgaan. Het mediabedrijf dankt hem ook voor de inzet en bijdragen van de afgelopen jaren. Verbist rondde pas nog de integratie van de pas de overgenomen Sanoma-bladen af.

Verbist werkte sinds 1998 als CIO voor De Persgroep Publishing. In die hoedanigheid stond hij mee achter verschillende overnames en integraties van het bedrijf. Dat leverde hem ook flink wat erkenning in de sector op. In 2012 werd hij door Data News verkozen als CIO of the Year. Het jaar erop verkoos Insead en CIO NET hem als European CIO of the Year. Daarnaast is hij ook board member bij CIO Forum.

Voor hij bij De Persgroep begon werkte hij tien jaar lang voor VUM (vandaag bekend als Corelio) en daarvoor bij Mercator Verzekeringen (vandaag bekend als Baloise).

Een nieuwe uitdaging heeft Verbist nog niet maar tegenover onze redactie zegt hij wel dat hij zijn professionele activiteiten wil verderzetten, al dan niet in een andere vorm. “Ik ben nog lang niet uitgeblust, er is nog te veel energie om met pensioen te gaan”, klinkt het.

Bekijk hier het interview van Kanaal Z met Luc Verbist naar aanleiding van de CIO of the Year verkiezing in 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content