Luik wordt Europees doorgeefluik voor de iPhone

© Reuters

Honderdduizenden iPhones zullen voortaan via Luik Europa binnenkomen. De luchthaven daar heeft een groot cargocontract te pakken met de Chinese Apple-producent Foxconn.

De nieuwe lijn gaat tussen de luchthavens van het Chinese Zengzhou en Luik. Dat schrijven De Tijd en L’Echo. Bedoeling is na een testfase producten te transporteren van de Taiwanese gigant Foxconn en dus vooral van elektronicagigant Apple.

200 ton per week

Luik haalde het van concurrenten Amsterdam en Luxemburg. Concreet zal het Chinese Navitrans twee keer per week vluchten inleggen tussen Zengzhou en Luik. Met gecharterde Boeing 747-cargotoestellen van koerierbedrijf TNT zal telkens honderd ton cargo in Luik landen.

“Het gros van de producten dat tussen Luik en China met de nieuwe dienst vervoerd zal worden, zijn Apple-producten”, verduidelijkt Steven Verhaselt, Azië-verantwoordelijke van de luchthaven van Luik.

Financiële details onbekend

In Zengzhou worden vooral de iPhone 5C en 5S geproduceerd. De producten zullen vanuit Luik verdeeld worden over de hele Europese Unie, schrijven de kranten.

De financiële details van de operatie zijn niet bekend. (Belga/TV)

Partner Content