Marc De Groote nieuwe voorzitter van Agoria

Marc De Groote © Koen Peeters

Marc De Groote volgt Christ’l Joris op als voorzitter van Agoria. Dat maakte de technologiefederatie woensdag bekend. De Groote roept op tot aanpassingen in de organisatie van de arbeidsmarkt, het sociaal overleg en het onderwijs om de maatschappij klaar te maken voor de snelle technologische evoluties.

De 53-jarige De Groote is al sinds 1988 actief in de technologiewereld. Hij werkte onder meer bij CSC, Callatay & Wouters, Sopra Banking Software, Econation en Cegeka. Bij die laatste softwaregroep is hij op dit moment managing director in België. De Groote was binnen Agoria al sinds 2013 actief als voorzitter van de ICT-bedrijfsgroep.

De Groote wil ons land klaarstomen voor de technologische toekomst. “Wie vandaag spreekt over de toekomst van jobs, moet in de eerste plaats voor jobs zorgen. Het goede nieuws is dat technologie ons daarbij kan helpen. Het slechte nieuws is dat ons land en onze economische wetten onvoldoende klaar zijn voor de snelle technologische evoluties. We zien hierbij vier werkpunten: flexibiliteit van de arbeidsmarkt, werkbaar en betaalbaar werk, een modern sociaal overleg en de modernisering van ons onderwijs.”

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content