Marc Lambotte wordt nieuwe ceo Agoria

Mei volgend jaar neemt Marc Lambotte, managing director bij Unisys, de fakkel over van Paul Soete als ceo van Agoria. Lambotte gaat echter al op 6 januari aan de slag bij Agoria zodat Unisys België snel op zoek moet naar een nieuwe topman.

Marc Lambotte werkte liefst 28 jaar bij Unisys België. Hij begon zijn loopbaan als leraar aan het Hoger Pedagogisch Instituut in Antwerpen, maar koos in 1985 voor Unisys waar hij als consultant mocht starten. Twintig jaar later werd de liefhebber van motoren, karate en fotografie, managing director van Unisys België. De 57-jarige Lambotte is tevens emea vice-president sales en technology services. “De job als ceo bij Agoria spreekt me enorm aan. Ik ben altijd fan geweest van Agoria, dat erg belangrijk is voor jobcreatie in België,” aldus Marc Lambotte. Agoria staat als vereniging voor 275.000 jobs, waarvan de helft uit de it-sector.

Op 6 januari begint Marc Lambotte bij Agoria als directeur-generaal. Op 21 mei, naar aanleiding van de algemene vergadering, geeft Paul Soete dan de fakkel door als ceo. Soete laat nog in het midden wat hij dan precies zal doen. Unisys moet in elk geval snel op zoek naar een nieuwe topman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content