Massale groei van internetverkeer door online video

Het internetverkeer zal door de groeiende populariteit van online video’s en sociale netwerken al gauw verzesvoudigen. In 2012 wordt wellicht maandelijks een volume van 44 exabyte (44 miljoen GB) via het net verstuurd, voorspelt Cisco.

Het internetverkeer zal door de groeiende populariteit van onlinevideo’s en sociale netwerken al gauw verzesvoudigen. In 2012 wordt wellicht maandelijks een volume van 44 exabyte (44 miljoen GB) via het net verstuurd, voorspelt Cisco.

In 2007 werd maandelijks voor 7 exabyte aan gegevens verstuurd Onlinevideo’s zullen volgens schattingen van Cisco tegen het einde van dit jaar 30 procent van het dataverkeer op het internet voor hun rekening nemen. Tegen 2012 zou dit 50 procent zijn. Alles bij elkaar zullen toepassingen als video-on-demand en internettelevisie bijna 90 procent van het privéverkeer van de verbruikers op het internet uitmaken.

Wat het mobiele gegevensverkeer betreft, verwacht Cisco een verdubbeling. Het bedrijf wil naar eigen zeggen met de studie een realistische basis leveren voor de nodige uitbreidingsplannen, die ook voor de industrie en de internetproviders nuttig zullen zijn.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content