“Meer Android- dan Apple-apps in 2012”

Het aantal aangeboden Android-applicaties zal in 2012 het aantal Apple-apps passeren. Dat verwacht het Amerikaanse onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Het aantal aangeboden Android-applicaties zal in 2012 het aantal Apple-apps passeren. Dat verwacht het Amerikaanse onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Sinds augustus 2010 is het aantal applicaties in de Android Market gestegen met 127 procent, voor de Apple App Store bleef de groei steken op 44 procent. Momenteel komt het aanbod van Apple’s applicatiewinkel boven dat van Android uit. In juli 2011 waren dat 425.000 (cijfers Apple) tegenover naar schatting 300.000 Android-apps. Dat zou eind 2012 moeten omslaan in het voordeel van Google’s Android, voorspellen de analisten.

Mocht de winkel achter Google’s Android-apps in zee gaan met winkels als Amazon App Store, GetJar, Nook en andere soortgelijke bedrijven, dan zal Android Market nog voor 2012 boven de Apple App Store uitkomen, verwachten de analisten.

Naar verwachting wordt er in 2012 in totaal voor twee miljard dollar per kwartaal aan apps gedownload. Volgens berekeningen van Strategy Analytics blijft Apple het meest verdienen aan applicaties.

Volgens onderzoeksteam App Genome van de website Lookout is onder ontwikkelaars nu Apple nog het meest populair. Zij stellen dat tussen augustus 2010 en februari 2011 24.000 ontwikkelaars aan apps voor in de App Store werkten, terwijl er slechts 4000 bezig waren voor de Android Market. Volgens het onderzoeksteam zijn er ook de laatste maanden nog steeds meer ontwikkelaars die voor het besturingssysteem van Apple kiezen dan voor de Google-variant.

Lager marktaandeel Marktonderzoeker Gartner voorspelt dan weer dat begin 2012 bijna de helft van alle verkochte smartphones met het besturingssysteem Android is uitgerust. De opkomst van tabletcomputers van andere leveranciers dan Apple snoept marktaandeel af van de apps die draaien op het iOS besturingssysteem van Apple.

Leveranciers als LG, Asus, Acer, HTC brengen tablets op de markt die voorzien zijn van Google’s besturingssysteem Android. Daarnaast zijn er leveranciers als Blackberrymaker Reserach in Motion (RIM) en HP die hun tablets uitrusten met een eigen besturingssysteem.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content