Meer dan 30.000 downloads voor app die controles op Brussels openbaar vervoer signaleert

© L'avenir

De mobiele applicatie Contrôle STIB, die sinds december 2012 gebruikers informatie laat uitwisselen over controles op het Brussels openbaar vervoer, is inmiddels meer dan 30.000 keer gedownload. Oprichter Olivier Kaisin merkt net als vorig jaar een piek bij het begin van het nieuwe schooljaar.

Contrôle STIB bevat een lijst met alle lijnen en haltes van het netwerk van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Wie een controle ziet, signaleert dat. Andere gebruikers kunnen meldingen als waar of vals bestempelen, waardoor enkel de echte controles vermeld blijven.

Naast de mobiele applicatie (voor iOS) worden de resultaten ook via Twitter en de website bekendgemaakt. De site telt tot op heden 120.000 unieke bezoekers, waarvan 10.000 wekelijkse gebruikers.

“Gemiddeld wordt Contrôle STIB 100 keer per dag gedownload”, zegt Olivier Kaisin. “Maar in september vorig jaar kende de app pieken tot 400 dagelijkse downloads. Ook deze week zagen we het aantal fors toenemen.”

De 22-jarige Kaisin werkt fulltime bij de Brusselse internetstartup Woorank. “De app is een uit de hand gelopen zijproject. Het is avond- en weekendwerk. Momenteel werken we aan een Android-versie en een update van de iOS-app. Binnenkort zal je jouw favoriete lijnen kunnen aangeven om notificaties te ontvangen als daar een controle plaatsvindt.”

Olivier Kaisin heeft ook contacten in Berlijn, Parijs en Straatsburg. “Daar bestaan al apps, maar die zijn niet even gebruiksvriendelijk. We bespreken of we onze interface op hun gegevens kunnen zetten.” (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content