MIC Brussel: de machine komt op gang
Het MIC (Microsoft Innovation Center) van Brussel lanceert een oproep aan privépartners als aanvulling op de openbare partnerschappen die al werden gesloten.
Het MIC (Microsoft Innovation Center) van Brussel lanceert een oproep aan privépartners als aanvulling op de openbare partnerschappen die al werden gesloten. Innoviris, ICAB en BetaGroup zijn al toegetreden tot het ecosysteem, net als RealDolmen trouwens. Daarnaast werd er een oproep tot kandidaatstelling gelanceerd voor de eerste Brusselse Boostcamp.
Vier maanden na de officiële inauguratie maakt het MIC (Microsoft Innovation Center) van Brussel zijn actieplan voor het jaar bekend. Er staan zowat 60 activiteiten van allerlei aard op het programma: netwerking, opleidingen, voorbereiding op certificeringen in Microsoft-technologie, Azure Camps ontwikkelingsworkshops (doel: een opleiding volgen voor de ontwikkeling van apps in 2 dagen), conferenties en bootcamps voor start-ups.
De activiteiten zullen worden georganiseerd volgens drie pijlers die een gelijke financiering genieten van de Brusselse regering via haar participatie: versterking van de technologische vaardigheden van de lokale kmo’s; innovatie en lancering van projecten; opleidingen en certificeringen.
Het MIC heeft ook vooruitgang geboekt bij de uitwerking van een ecosysteem van lokale partners, op wie het deels zal steunen voor zijn diverse activiteiten. De drie openbare stichtende leden, namelijk het BAO, Brussels Agentschap voor de Onderneming, Evoliris en het CIBG kregen het gezelschap van drie nieuwe “leden”: Innoviris (Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie), ICAB (incubator die gezamenlijk werd opgericht door de VUB, het Gewest en de privésector) en BetaGroup.
Op financieel vlak lanceert het MIC een oproep tot kandidaatstelling om nieuwe partnerinvesteerders te kiezen, uit de privésector deze keer, die een bijkomende schijf van 250.000 euro per jaar zullen toevoegen aan de middelen die al op tafel liggen (namelijk 250.000 euro van het Gewest en nog eens zoveel, in natura en financiële middelen, die ingebracht worden door Microsoft). Het MIC Brussel is op zoek naar partners “die een specifieke meerwaarde kunnen bieden aan de vennootschappen in de oprichtingsfase, indien mogelijk rond bevoorrechte thema’s van het MIC-Brussel, namelijk cloud computing.”
Zonder daarom de gezochte profielen te beperken, verklaart Ben Picard, directeur van de Belgische MIC (Bergen, Brussel en binnenkort ook 2 Vlaamse MIC), dat hij het bijvoorbeeld interessant zou vinden om een partner aan te trekken uit de industriesector die potentiële klant zou zijn van start-ups die begeleid worden door het MIC. Die kan dan als referentie en als springplank dienen voor de toekomstige activiteiten. Meer bepaald werd een samenwerkingsakkoord gesloten met RealDolmen dat zal deelnemen aan de opleidingen in het kader van Azure Camps.
Op het vlak van jonge start-ups zal de eerste Brusselse Boostcamp eind oktober van start gaan. Er zijn 25 plaatsen beschikbaar voor projectontwikkelaars. Momenteel zijn er al 4 of 5 kandidaten. Bovendien werd er een akkoord gesloten met het Founder Institute, dat een aantal van zijn netwerkevenementen zal organiseren voor start-up op het MIC.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier