Microsoft China hint op voorstelling Windows 9

Officieel zegt Microsoft niets over de lancering van Windows 9 maar de Chinese afdeling van het bedrijf geeft per ongeluk een wel erg duidelijke hint.

Officieel zegt Microsoft niets over de lancering van Windows 9 maar de Chinese afdeling van het bedrijf geeft per ongeluk een wel erg duidelijke hint.

Het gerucht gaat al even rond dat Microsoft op een persevent op 30 september de volgende versie zal voorstellen onder de codenaam Windows Threshold, wat op termijn Windows 9 zal heten. Dat wordt nu versterkt door Microsoft China dat via zijn Weibo-accound het volgende (vertaald) zei:

“Windows 9 komt binnenkort, denk je dat het startmenu linksonder zal terugkeren?” dit incombinatie met een Windows-logi waarbij de tegels gevormd zijn als het cijfer 9.

De post werd vrij snel offline gehaald, maar suggereert dat een voorstelling van Windows 9 zeer nabij is. Het is Cnbeta.com dat de bewuste afbeelding kon bewaren. Eerder werd al gesuggereerd in de sector dat een Technology Preview van het systeem eind deze maand of begin oktober wordt vrijgegeven. Dit met het oog op een definitieve release in de lente van 2015.

Voor het startmenu moet je overigens niet wachten tot Windows 9. In april maakte het bedrijf al bekend dat het later dit jaar een update uitbrengt die het startmenu terugbrengt. Inclusief de mogelijkheid om apps in klassieke vensters te laten draaien.

Intussen kan het wel geen kwaad dat Microsoft het Chinese publiek alvast warm maakt voor de nieuwe versie. Het bedrijf dreigt immers niet meer aan de bak te komen bij de overheid, dat zijn eigen besturingssysteem ontwikkeld. Tegelijk hangt het bedrijf, net zoals dertig andere buitenlandse bedrijven, een antitrustonderzoek boven het hoofd en heeft China laten weten dat het MIcrosoft 20 dagen geeft om te reageren op de beschuldiging. Iets wat ongetwijfeld aan bod zal komen bij het eerste bezoek aan China dat ceo Satya Nadella later deze maand maakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content