Microsoft lanceert cloudversie van Office
Microsoft Office 365 is vanaf nu beschikbaar.
Microsoft Office 365 – de online productiviteitssuite voor bedrijven – is vanaf nu beschikbaar. De dienst moet opboksen tegen onder meer Google Apps for Business.
Office is na Windows het sterkste ‘merk’ dat Microsoft in huis heeft. “De meeste mensen in de straat kennen ons enkel als de makers van Windows en Office”, zei ook Philippe Rogge, general manager Microsoft Belux. De lancering van Office 365 – zeg maar de cloudvariant van de klassieke kantoorsuite, weliswaar aangevuld met extra’s rond communicatie en collaboratie – is voor Microsoft dan ook een heel erg belangrijke oefening. Bijna 9 op de 10 kantoor-pc’s draaien momenteel immers een van de 14 versies van Office die verschenen zijn sinds de lancering in 1989.
“We maken een duidelijk engagement naar de cloud toe, maar laten de keuze voor al niet ‘on site’ installaties aan de klant”, zegt Jan Smessaerts die bij Microsoft Belux verantwoordelijk is voor onder meer Office 365. Belangrijk daarbij wordt het partnermodel. “95% van de omzet van Mcirosoft wordt nog altijd gegenereerd door onze partners”, zegt Philippe Rogge. Op de lancering van Office 365 tekenden dan ook een aantal partners present die met de bèta-versie aan de slag gingen zoals T-Bench en Vortalities. Vortalities bijvoorbeeld stelde een pilootproject met Partena voor. Een opgemerkte aanwezige was ook Belgacom. Belgacom zal als ‘syndication partner’ het Office 365 gamma aanbieden en factureren aan zijn klanten. “Zowel aan grote ondernemingen als aan kleinere klanten”, voegde Jean-Michel Courtoy, vp kmo bij Belgacom, daar aan toe.
Office 365 is beschikbaar in verschillende tariefformules – al naargelang de grootte van het bedrijf. Er bestaan vijf abonnementsformules gaande van 5,25 tot 25,50 euro per gebruiker per maand. Grote concurrent Google Apps start al van 4 euro per maand. “Maar met dat grote verschil dat onze oplossingen veel breder gaan dan wat Google aanbiedt”, zegt Philippe Rogge. De Office-toepassingen (Word, PowerPoint, Excel, OneNote en Outlook) staan uiteraard centraal, maar ook Access, Infopath, Visio, Exchange, SharePoint en Lync worden mee geïntegreerd in Office 365. “Het grote verschil met concurrenten gaan we maken met onze user interface. Die is net dezelfde als de traditionele versie en dat moet onze sterkte zijn”, besluit Rogge.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier