Microsoft ontwikkelaars Win32 en .Net apps converteren voor Windows Store

Windows Store © .

Ontwikkelaars met oude applicaties kunnen die binnenkort relatief makkelijk moderniseren zodat ze vlot in de Windows Store passen en met Windows 10 kunnen interageren.

“We komen met een desktop app converter voor Win32 en .Net apps zegt Kevin Gallo van Microsoft. “Je converteert zo je oude applicatie naar een ‘centennial app’, een moderne applicatie die ook in de Windows Store kan worden aangeboden.

Microsoft belooft dat ontwikkelaars met een beperkte aanpassing in de code hun toepassingen kunnen moderniseren, wat het voor hen aantrekkelijker maakt om bestaande software opnieuw aan te bieden. Naast de mogelijkheden van de Windows Store, hebben die moderne apps nadien ook toegang tot de API’s onder Windows 10.

Wel lijkt het twijfelachtig dat die apps dan ook vlot draaien op andere architecturen of toestellen, zoals smartphones en tablets. Maar het geeft Microsoft wel de mogelijkheid om het aantal apps in de Store gevoelig op te drijven met relatief weinig werk voor ontwikkelaars. De desktop app converter is binnenkort beschikbaar via het Microsoft Developer Preview Program.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content