Miljardenbiedingen op Frans telecombedrijf SFR

Vivendi, Europa’s grootste media- en telecommunicatiebedrijf, heeft twee miljardenbiedingen ontvangen op zijn te koop staande Franse telecomdochter SFR.

Vivendi, Europa’s grootste media- en telecommunicatiebedrijf, heeft twee miljardenbiedingen ontvangen op zijn te koop staande Franse telecomdochter SFR. De beursgenoteerde kabelexploitant Altice zou ongeveer 14,7 miljard euro voor het bedrijfsonderdeel willen neertellen, het Franse bouw- en telecomconcern Bouygues bijna 19 miljard euro. Dat hebben bronnen rond de onderhandelingen donderdag gezegd.

Het bod van Altice zou onder meer bestaan uit 11 miljard in contanten en 3 miljard aan bezittingen van zijn dochteronderneming Numericable. Het bod van Bouygues bestaat voor 10,5 miljard euro uit contanten en voor het overige deel uit activa van de onderneming. Vivendi kondigde de biedingen woensdag aan, zonder financiële details te geven.

Vorige maand werd al duidelijk dat Altice SFR wilde kopen en samenvoegen met dochterbedrijf Numericable, dat telecomdiensten aanbiedt in Frankrijk, België en Luxemburg.

SFR wordt sinds deze zomer geleid door de Belg Jean-Yves Charlier. Toen al was duidelijk dat hij waarschijnlijk de verkoop van de operator zou gaan begeleiden. Sinds januari is ook Michel De Coster (ex-Belgacom en ex-Zapfi) er aan de slag als commercieel directeur. (Belga/pvl)

Partner Content