Miljoenenpot voor IT-ondersteuning EU-instellingen is verdeeld

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het grote Europese raamcontract “ITSS T&M II”, dat doelt op de it-dienstenondersteuning (op ’tijd en middelen’-basis) voor de Europese instellingen, is gegund aan 6 consortia van it-bedrijven.

Het grote Europese raamcontract “ITSS T&M II”, dat doelt op de it-dienstenondersteuning (op ’tijd en middelen’-basis) voor de Europese instellingen, is gegund aan 6 consortia van it-bedrijven.

Het grote raamcontract is in twee percelen onderverdeeld: lokale it-ondersteuning, waarvoor ruim 102 miljoen euro is begroot, en it-ondersteuning van de globale it-infrastructuur (lees: vooral in het datacenter van de Europese Commissie), waarvoor meer dan 31 miljoen euro werd voorzien. Voor elk perceel werden 3 consortia van it-dienstenspelers zijn aangeduid. Die worden in een cascadesysteem ingeschakeld en kunnen dus allemaal hopen op een deel van de miljoenenpot die voor het raamcontract is voorzien.

Voor de lokale ondersteuning wonnen (in volgorde) een consortium van Serco België, Siemens IT Solutions and Services België (overgenomen door Atos Origin) en Cronos International (Luxemburg), een consortium van Sogeti België, Intrasoft International (Luxemburg) en Reggiani (Italië) en een consortium van CTG België en Luxemburg, Everis Spanje, Eureka ITS (Luxemburg) en Fujitsu België.

Voor het perceel van de globale it-infrastructuurondersteuning waren de winnaars (in volgorde) een consortium van Getronics België, Intrasoft International (Luxemburg) en Siemens IT Solutions and Services België, een consortium van CTG België en Luxemburg, Logica Luxemburg, Everis Spanje en CRI Luxemburg en een consortium van Sogeti Luxemburg en Reggiana (Italië).

Het contract loopt over 2 jaar met 2 mogelijke verlengingen van een jaar. Voor die vierjarige periode schat de Europese Commissie 1411 manjaren nodig te hebben voor perceel één en 261 manjaren voor perceel twee. Het leeuwendeel van de diensten moeten de consortia leveren in Brussel, Luxemburg, Ispra, Geel, Petten, Karlsruhe, Sevilla, Straatsburg en Dublin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content