‘Mobiel bankieren’ bij BNP Paribas Fortis
Grootbank BNP Paribas Fortis heeft een toepassing gelanceerd waarmee klanten mobiel kunnen bankieren.
Grootbank BNP Paribas Fortis heeft een toepassing gelanceerd waarmee klanten mobiel kunnen bankieren.
De ‘Mobile banking’-toepassing is ontwikkeld voor de meest courante mobiele telefoons met internetverbinding. BNP Paribas Fortis noemt onder meer de Apple iPhone, HTC, Blackberry en Nokia. De app vertekt van de publieke site die naar de verschillende kanalen doorlinkt (website, contact centre, kantoorzoeker,…). Van daaruit kunnen klanten op een beveiligde site voor transacties terecht. Daarop kunnen ze hun zicht- en spaarrekeningen en de rekeninghistoriek ervan raadplegen en Europese overschrijvingen uitvoeren. Later komen daar ook toepassingen voor beleggers bij.
Bij de mobiele app zijn er twee mogelijkheden om zich te identificeren. Enerzijds via de gebruikelijke bankkaartlezer, zoals bij pc-banking. Van dat toestel zal vanaf eind oktober een miniversie met dezelfde functionaliteiten beschikbaar zijn. Anderzijds kan het ook via een sms-aanvraag waarna de gebruiker een toegangscode ontvangt. Die sms wordt enkel doorgestuurd naar het gsm-nummer dat de klant heeft opgegeven en moet worden aangevuld met een paswoord dat enkel de klant kent. Elke klant heeft recht op 360 gratis sms’en per jaar.
Voor die mobiele toepassingen zijn de overschrijvingen beperkt tot 2.500 euro per week (tussen eigen rekeningen geldt geen limiet). Die kunnen ook enkel doorgaan met begunstigden die al in pc-banking gecreëerd zijn.
Samen met ‘Mobile banking’ wordt er trouwens ook een ‘augmented reality’-applicatie voor iPhone en Android gelanceerd. Daarmee kunnen gebruikers een bankkantoor vinden op basis van een virtueel beeld van de omgeving waar men zich bevindt.
Nog meer mobiel nieuws uit de bank- en verzekeraarswereled. Quasi gelijktijdig met de aankondiging van BNP Paribas Fortis meldde Axa namelijk dat het een iPhone-app lanceert voor hulp bij auto- en motorongevallen. Daarmee kunnen onder meer de hulpdiensten gebeld worden, kan de situatie na het ongeval gefotografeerd worden en kunnen gegevens van de getuigen worden doorgegeven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier