Mobistar en Base moeten duimen leggen voor BIPT
Het Hof van Beroep heeft de eis van Mobistar en Base verworpen over de dalende terminatietarieven die opgelegd worden door de regelgever. Mobistar zet de procedure verder. Het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie had eind juni vorig jaar beslist dat de terminatietarieven voor het afhandelen van een gsm-oproep drastisch moest dalen. Over twee jaar, begin 2013, mag dat nog slechts 1,08 cent bedragen voor alle gsm-oproepen. Zowel Mobistar als Base betwistten die daling en trokken naar het Hof van Beroep om die beslissing te schorsen. De rechter oordeelt nu dat de regelgever wel degelijk goed werk leverde en de daling terecht oplegde.
Het Hof van Beroep heeft de eis van Mobistar en Base verworpen over de dalende terminatietarieven die opgelegd worden door de regelgever. Mobistar zet de procedure verder.
Het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie had eind juni vorig jaar beslist dat de terminatietarieven voor het afhandelen van een gsm-oproep drastisch moest dalen. Over twee jaar, begin 2013, mag dat nog slechts 1,08 cent bedragen voor alle gsm-oproepen.
Zowel Mobistar als Base betwistten die daling en trokken naar het Hof van Beroep om die beslissing te schorsen. De rechter oordeelt nu dat de regelgever wel degelijk goed werk leverde en de daling terecht oplegde.
Mobistar heeft al laten weten dat het zich niet bij die beslissing neerlegt en verder procedeert. “Het Hof heeft een aantal van onze belangrijkste argumenten nog niet in detail beschouwd, vooral het feit dat het door het BIPT gebruikte kostenmodel ons niet gepast lijkt voor de Belgische markt. Het Hof beschouwt namelijk dat een grondige evaluatie van deze elementen de omvang van een beroep tot schorsing overstijgt en dat deze elementen in de zaak ten gronde moeten opgenomen worden. Daarom hebben we dan ook besloten dat we de zaak in beroep verder zullen zetten”, aldus een mededeling van Mobistar.
De tussentijdse tariefdalingen zijn reeds in augustus vorig jaar en begin dit jaar doorgevoerd, maar Beltug kloeg onlangs nog aan dat de telecomoperatoren die tariefdalingen helemaal niet doorrekenen in hun tarieven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier